L'autoestima és un pilar molt important

Des que naixem comencem a construir el què serà un dels pilars més importants del nostre benestar i de la nostra felicitat: La Autoestima.


Una bona autoestima, equilibrada, forta i alimentada des de l'interior farà que els esdeveniments o circumstàncies que ens anem trobant en la nostra vida els afrontem d'una manera positiva i ens facin créixer i tenir més èxit amb els nostres objectius i les nostres relacions.


És cert, que a la primera construcció de la nostra autoestima hi haurà circumstàncies que no dependran de nosaltres i ens marcaran, com la nostra educació, les relacions amb els nostres cuidadors, les nostres primeres experiències vitals ... però igual que una casa podem reconstruir-la i per a això necessitem saber en quin estat està la nostra autoestima i quins materials necessitem per modificar-la.


Hi ha quatre punts importants que es necessiten per tenir una bona autoestima: Seguretat i acceptació, Motivació interna, Orientació cap a l'acció i Gestió de la frustració.


Creure en un mateix i saber en què un és bo i únic és bàsic perquè una autoestima estigui ben construïda des dels fonaments, però és igual d'important acceptar totes les nostres característiques en positiu. Totes les parts de la nostra personalitat tenen alguna cosa positiva i acceptar-les ens fa més especials i segurs. Les persones despistades tenen més capacitat de concentració quan estan centrades en alguna cosa i si la distracció els provoca distorsions en la seva vida només han de buscar tècniques per reconduir però no castigar aquesta part de la seva personalitat.


Quan parlo de motivació interna em refereixo a mesurar el nostre èxit en funció dels nostres propis mèrits i buscar sempre la superació d'un mateix, és igual el que facin els altres si mesurem les nostres metes des de l'interior estarem més satisfets amb el que vam aconseguir.


Centrar-nos en la solució i no en l'emoció quan ens trobem davant d'un problema ens ajudarà a superar-més ràpida i eficaçment i això retroalimentarà també la nostra autoestima.


Finalment, acceptar els fracassos com èxits d'aprenentatge. Els fracassos formen part de la nostra recerca de la solució i del nostre creixement personal, així que l'equivocació és positiva. Hem de lligar els fracassos al nostre comportament que és reconduïble i millorable, no a la nostra manera de ser. Així doncs, no vam fracassar nosaltres sinó la nostra manera de fer-ho i això sempre es pot canviar.

PANTA REI

  Plaça Barcelona, 13,
Sant Cugat del Vallès, 08172, (Barcelona)

  680 736 793

  639 227 613